RCIN and OZwRCIN projects

Object

Title: Badania paleolimnologiczne oraz migracja nutrientów w zlewniach jezior Borów Tucholskich = Les recherches paleolimnologique et la migration des nutruients dans les bassins versants de lacs de Bory Tucholskie.

Twórca: 30

Red. nauk. Borsuk, Stanisław

Year:

1996

Adres wydawniczy:

Bydgoszcz : Akademia Techniczno-Rolnicza, 1996

Opis fizyczny:

147 s., mapki, wykr., bibliogr. i res. przy ref.

Hasła przedmiotowe:

jeziora - eutrofizacja - zagadnienia ogólne ; zanieczyszczenia wód - nutrienty - Tucholskie, Bory ; jeziora - zanieczyszczenia wód - Karsińskie, Jezioro ; jeziora - chemizm wód - Kortowskie, Jezioro ; zanieczyszczenia wód - nutrienty - Struga Czerwona, dorzecze (rzeka) ; hydrologia - przepływy - metody badań

Uwagi tytuł: 41

Materiały konferencji w Drzewiczu, 5-6 IX 1995 r.

ISBN: 310

83-903178-8-5 Nukat

Zawiera m.in:

Zawiera m.in.:

Zawartość:

Przyczyny i możliwości ograniczenia eutrofizacji jezior / J. Cieściński. - s.75-84 ; Potrzeby i kierunki badań migracji nutrientów w zlewniach Borów Tucholskich / J. Cieściński, S. Borsuk. - s.85-91 ; Rola zlewni w obciążeniu wód Jeziora Karsińskiego substancjami biogenicznymi / E. Jutrowska. - s.99-110 ; Eksperymentalne badania hydrochemiczne Jeziora Kortowskiego / M. Teodorowicz. - s.111-113 ; Wstępna ocena migracji nutrientów ciekami dorzecza Strugi Czerwonej na podstawie badań fizyko-chemicznych / J. Cieściński, J. Ciechalski, P. Dąbkowski. - s.115-135 ; Opracowanie optymalnej metody pomiaru wielkości przepływów dla potrzeb badania migracji nutrientów w zlewni Strugi / R. Dąbkowski, J. Cieściński, K. Chodakowski. - s.137-147

Biblioteka:

BN

Signature:

II 1.748.524

Rozdział:

Zanieczyszczenie i ochrona wód [0047]

Odsyłacze:

Limnologia [0055]

Object collections:

Last modified:

May 19, 2022

All available object's versions:

https://rcin.org.pl/bgp-igipz/publication/289766

Show description in RDF format:

RDF

Show description in RDFa format:

RDFa

Edition name Date
×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information