RCIN and OZwRCIN projects

Object

Title: Środowisko przyrodnicze i gospodarka Dolnego Śląska u progu Trzeciego Tysiąclecia. 49 Zjazd Polskiego Towarzystwa Geograficznego, Szklarska Poręba, 20-24 września 2000 r. Streszczenia referatów, komunikatów i posterów.

Twórca: 30

Red. tomu Tomaszewski, Jan

Instytucja sprawcza: 160

Oddział Wrocławski Polskiego Towarzystwa Geograficznego, Instytut Geograficzny Uniwersytetu Wrocławskiego

Year:

2000

Adres wydawniczy:

Wrocław : Oddział Wrocławski PTG, 2000

Opis fizyczny:

444 s. : mapy, tab., wykr., bibliogr. przy ref.

Hasła przedmiotowe:

zagospodarowanie turystyczne - szlaki turystyczne - zagadnienia ogólne ; turystyka - Polska ; turystyka - Świętokrzyskie, Góry ; turystyka - zamki - Sudety ; turystyka - walory turystyczne - Iberyjski, Półwysep ; ruch turystyczny - obszary przygraniczne - Polacy - Słowacja

ISBN: 310

83-914459-0-9 Nukat

Zawiera m.in:

Zawiera m.in.:

Zawartość:

Szlaki turystyczno-rekreacyjne jako jeden ze sposobów turystycznego zagospodarowania gmin / Zbigniew Borkowski. - s.323-324 ; Polska turystyka w warunkach globalizacji / Maria Ciechocińska. - s.329-331 ; Góry Świętokrzyskie - obszarem ruchu krajoznawczo-wycieczkowego / Ignacy Janowski. - s.332-334 ; Ruiny zamków sudeckich jako obiekt turystycznych zainteresowań / Jarosław Kołaczek. - s.338-340 ; Diagnoza popytu turystycznego na wypoczynek na obszarach wiejskich Kielecczyzny / Ewa Pałka. - s.341-344 ; Rola folkloru i tradycyjnej kultury ludowej w kształtowaniu ruchu turystycznego na przykładzie Półwyspu Iberyjskiego / Krzysztof Widawski. - s.345-348 ; Ruch turystyczny Polaków w słowackiej strefie przygranicznej / Marek Więckowski. - s.349-352

Biblioteka:

IG PAN

Signature:

139.615

Rozdział:

Geografia turyzmu i krajoznawstwo [0180]

Object collections:

Last modified:

May 19, 2022

All available object's versions:

https://rcin.org.pl/bgp-igipz/publication/292846

Show description in RDF format:

RDF

Show description in RDFa format:

RDFa

Edition name Date
×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information