@misc{Klonder_Andrzej_Moda_2012, author={Klonder, Andrzej}, volume={60}, number={3}, copyright={Creative Commons Attribution BY-SA 3.0 PL license}, address={Warszawa}, journal={Kwartalnik Historii Kultury Materialnej}, howpublished={online}, year={2012}, publisher={Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk}, language={pol}, type={Text}, title={Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów i innych słodkości, a także przyrządzania wszelakich potraw, pieczenia chleba i inne sekreta gospodarskie i kuchenne, oprac. Jarosław Dumanowski, Rafał Jankowski, Monumenta Poloniae Culinaria. Polskie Zabytki Kulinarne, t. II, red. Jarosław Dumanowski, Warszawa 2011}, URL={http://rcin.org.pl/Content/220021/PDF/WA308_76772_P330_Moda-bardzo_I.pdf}, keywords={modern period -- Poland, cookery, modern cuisine, Old Polish cuisine, cooking recipes, confectionery, modern manuscripts, archival sources for the history of cooking}, }