Język metadanych
Biotransformacje z udziałem drożdży Saccharomyces cerevtsiae
Inny tytuł:Saccharomyces cerevisiae in biotransformations
Twórca:Białecka-Florjańczyk, Ewa ; Majewska, Ewa
Wydawca:Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Data wydania/powstania: Temat i słowa kluczowe: Abstrakt:In the last decade, whole cells and enzymes have been used extensively in organic synthesis to obtain homochiral products in a variety of organic reactions. Baker’s yeast, which has a large potential as a catalyst in organic chemistry, owing to ease of handling and broad substrate acceptability, has been widely used, mainly in the reduction of the carbonyl groups of prochiral ketones, producing alcohols with high enantiomeric purity. This review describes the most relevant recent papers not only on the reduction of carbonyl groups, but also on other aspects of utilizing baker’s yeast.
Czasopismo/Seria/cykl:Biotechnologia, vol.74, 3 (2006)-.
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język: Język streszczenia: Zakres czasowy: Prawa:Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk
Lokalizacja oryginału:Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk
Dofinansowane ze środków: Dostęp: