Struktura obiektu
Tytuł:

Wpływ żywienia na skład chemiczny mięsa karpi ; Einfluss der Fütterung auf die chemische Zusammensetzung des Karpfenfleiches

Twórca:

Zygmuntowa, Jadwiga

Wydawca:

Zakład Biologii Wód Polskiej Akademii Nauk ; Państwowe Wydawnictwo Naukowe

Miejsce wydania:

Kraków

Data wydania/powstania:

1961

Opis:

24 cm ; ilustracje ; bibliografia na stronach 130-131

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Bibliografia:

Baldwin E. 1959. Biochemia dynamiczna. Warszawa, Państw. Wyd. Rol. Leśne.
Czubak W. 1957. Właściwy stosunek odżywczy w paszy dla karpi. Roczn. Nauk Roln. 72, B, 199—236.
Haempel O. 1927. Über Vitaminversuche bei Fischen. Zeitschr. Fischerei, 25, 477—489.
Knauthe K. 1901. Die Karpfenzucht, Neudamm, Neumann.
Lehmann F. 1900. Über die Qualität des Karpfenfleisches. Fisch. Ztg., 3, 164—168.
Lühmann Μ. 1955. Über die Fettspeicherung bei der kleinen Marâne (Coregonus albula L.). Arch. Fischereiwiss., 6, 1/2, 119—130.
Lühmann Μ. 1957. Über jahrzeitliche Veränderungen des Fettgehaltes und des Gehaltes an Trockensubstanz und Asche bei Sandspierlingen (Ammodytes sp.). Arch. Fischereiwiss., 3, 198—203.
Mangold E. 1931. Stoffwechsel der landwirtschaftlichen Nutztiere. Berlin,Springer Verlag.
Martyšev F. G. 1958. Prudovoje Rybovodstvo. Moskva, Gosud. Izdat. Sov. Nauka.
Mieller H. 1936. Die Beziehungen zwischen dem Nahrungs — und Speicherfett der Fische. Zeitschr. Fischerei, 1/2, 115—131.
Morawa F. W. 1956. Die regionale Verteilung des Fettes im Körper der kleinen Maräne (Coregonus albula). Deutsche Fischerei Ztg., 7, 207—211.
Nehring K. 1958. Lehrbuch der Tierernährung und Futtermittelkunde. Radebeul und Berlin, Neumann Verlag.
Nauman zu Königsbrück. 1927. Variationsstatistische Untersuchungen über morfologische und physiologische Eigenschaften an Karpfen Lausitzer und galizischer Abstammung. Inaugural Dissertation Halle, Wirtenberg.
Phillips A. Μ. Jr., Brockway D. R., Lovelace F. E., Podoliak H. A. 1957. A chemical comparison of hatchery and wild brook trout. Progr. Fish-Cult. 1, 14—19.
Reuse H. 1908. Untersuchungen über die chemische Zusamensetzung des Fischkörpers unter dem Einfluss seines Wachstums und des Wassers. Ber. kgl. Bayer. Biol. Versuchsstation in München., 1, 185—220.
Rosenfeld G. 1929. Fragen der pathologischen Fettbildung. Biochem. Zeitschr., 209, 1—3, 312—318.
Schäperclaus W. 1937. Kleine oder grosse Speisekarpfen. Fischerei Ztg., 40, 169—172.
Schäperclaus W., Mann H. 1936. Fütterungsversuche bei Karpfen mit neuen Mischfuttermitteln in Körnerform. Zeitschr. Fischerei, 34, 401—433.
Seiler R. 1938. Die Fütterung des Karpfens, beurteilt nach Aquarienversuchen. Int. Revue ges. Hydrob. Hydrogr., 36, 1—52.
Smolian K. 1920. Merkbuch der Binnenfischerei. Berlin, Denter Nicolas.
Smorodincev I. A. 1952. Biochimija mjasa. Moskva, Piščepromizdat.
Stangenberg Μ. 1934. Z metodyki energetycznej oceny wydajności stawów. Roczn. Nauk Roln. Leśn., 32, 87—104.
Starmach K. 1956. Biologia ryb stawowych. in „Hodowla ryb stawowych”, Sammelarbeit, Warszawa, Państw. Wyd. Rol.-Leśne.
Wunder W. 1936. Physiologie der Süsswasserfische Mitteleuropas. Stuttgart, E. Schweizerbartsche Verlagsbuchhdg.
Wunder W., Seiler R. 1936. Neue Gesichtspunkte in der Ernährungslehre des Karpfens. Fischerei Ztg., 38, 161—162.

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Hydrobiologica

Tom:

Vol. 3

Zeszyt:

2-3

Strona pocz.:

113

Strona końc.:

131

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Źródło:

Bibl. IOP PAN, sygn. 675/cz

Język:

ger

Język streszczenia:

pol

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY 3.0 PL] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -

Digitalizacja:

Instytut Ochrony Przyrody Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Ochrony Przyrody Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: