Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Możliwości doskonalenia cech technologicznych B-galaktozydazy oraz warunków jej mikrobiologicznej biosyntezy

Inny tytuł:

Improvement of B-galactosidase Properties and Conditions for its Microbial Biosynthesis

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

We present examples of genetic modification of microorganisms capable of(3-galactosidase synthesis. The technological characteristics as termostability,high activity in a low temperature is improved. We also describe intensificationof p-galactosidase secretion to the medium.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.49, 2 (2000)-.

Tom:

49

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

131

Strona końc.:

141

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:141526 ; IChB B-45

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

12 paź 2020

Data dodania obiektu:

5 paź 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

310

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/176829

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji