Struktura obiektu
Tytuł:

Chemiczne metody izolacji białek z komórek drożdży spożywczych

Inny tytuł:

Chemiczne metody izolacji białek z komórek drożdży spożywczych

Twórca:

Stasińska, Bożena

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Data wydania/powstania:

1999

Temat i słowa kluczowe:

biotechnologia

Abstrakt:

The paper presents the problem of protein isolation from yeasts cells using alkaline extractionand chemical modification of protein. The influence of these procedures on functional properties,amino acids level, nutritional value and enzyme digestibility is discussed.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.45, 2 (1999)-.

Tom:

45

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

120

Strona końc.:

130

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; IChB B-41

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: