Struktura obiektu
Tytuł:

Roślinne białka charakteryzujące się słodkim smakiem oraz modyfikujące smak

Inny tytuł:

Roślinne białka charakteryzujące się słodkim smakiem oraz modyfikujące smak

Twórca:

Szwacka, Maria ; Malepszy, Stefan

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Data wydania/powstania:

1998

Temat i słowa kluczowe:

biotechnologia

Abstrakt:

This work reviews the plant proteins which stimulate the sweet receptor in humans andprimates. Identification of the sweet site of thaumatin is a promising target. Thaumatin as asweetener and flavor enhancer has been used in a wide range of foods. Some of recombinantsweet proteins have been expressed in microbes below economically viable levels. Significanceof high-quality production of sweet proteins in higher plant is discussed. Thaumatin and thaumatin-related family have been characterized

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.40, 1 (1998)-.

Tom:

40

Zeszyt:

1

Strona pocz.:

65

Strona końc.:

82

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; IChB B-36

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: