Język metadanych
Oddziaływanie prądu elektrycznego na drobnoustroje
Inny tytuł:Oddziaływanie prądu elektrycznego na drobnoustroje
Twórca:Kornacki, Kazimierz ; Kłębukowska, Lucyna ; Żywica, Ryszard ; Budny, Janusz
Wydawca:Committee on Biotechnology PAS ; Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Data wydania/powstania: Temat i słowa kluczowe: Abstrakt:The research results of the past few years indicated the possibility of applying electric currentto reduce microbial contamination and to prolonge shelf-life of food products. Very promisingresults were obtained using the pulsed electric field (PEF) for the inactivation of microorganisms.According to the published results, it seems that the use of PEF could be non-thennal andenergy-saving method alternative to the traditional heat sterilization used in food preservation.The new method minimizes is undesirable changes in thermolabile food compounds and preventsthe formation of Maillard reaction products which are produced at high temperatures.
Czasopismo/Seria/cykl:Biotechnologia, vol.40, 1 (1998)-.
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Język: Język streszczenia: Zakres czasowy: Prawa:Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science
Lokalizacja oryginału:Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science
Dofinansowane ze środków: Dostęp: