Język metadanych
Charakterystyka aktywności katalitycznej acylazy penicylinowej w formie wolnej i stabilizowanej
Inny tytuł:Catalytical activity of penicillin acylase in native and stabilized derivatives
Twórca:Bryjak, Jolanta ; Noworyta, Andrzej
Wydawca:Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Data wydania/powstania: Temat i słowa kluczowe: Abstrakt:Three different enzyme preparations were investigated: native enzyme, enzyme stabilized byadding poly(ethyleneimine) and enzyme attached to acrylic carrier. The preparations were compared with regard to their storage, temperature and pH-stabilities as well as the effect of temperature and pH-value on enzyme activity. It was found that for all preparations hydrolysis waskinetically limited. Five kinetic equation constants were calculated. The enzyme stabilized bypoly(ethyleneimine) was selected as the best preparation to be applied in industry.
Czasopismo/Seria/cykl:Biotechnologia, vol.23, 4 (1993)-.
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język: Język streszczenia: Zakres czasowy: Prawa:Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Lokalizacja oryginału:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Dofinansowane ze środków: Dostęp: