Struktura obiektu
Tytuł:

Charakterystyka aktywności katalitycznej acylazy penicylinowej w formie wolnej i stabilizowanej

Inny tytuł:

Catalytical activity of penicillin acylase in native and stabilized derivatives

Twórca:

Bryjak, Jolanta ; Noworyta, Andrzej

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Data wydania/powstania:

1993

Temat i słowa kluczowe:

biotechnologia

Abstrakt:

Three different enzyme preparations were investigated: native enzyme, enzyme stabilized byadding poly(ethyleneimine) and enzyme attached to acrylic carrier. The preparations were compared with regard to their storage, temperature and pH-stabilities as well as the effect of temperature and pH-value on enzyme activity. It was found that for all preparations hydrolysis waskinetically limited. Five kinetic equation constants were calculated. The enzyme stabilized bypoly(ethyleneimine) was selected as the best preparation to be applied in industry.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.23, 4 (1993)-.

Tom:

23

Zeszyt:

4

Strona pocz.:

176

Strona końc.:

185

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; IChB B-19

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: