Object structure
Title:

Wpływ temperatury na szybkość wzrostu Aspergillus niger w podłożach stałych

Subtitle:

The influence of temperature on solid state culture of Aspergillus niger

Creator:

Szewczyk, Krzysztof W.

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Date issued/created:

1993

Subject and Keywords:

biotechnologia

Abstract:

Models of temperature effects on solid state fermentation kinetics are discussed. It wasshown that logistic curve equation describes fungi growth also in nonisothermal conditions.Cultivation of Aspergillus niger on mixture of wheat bran and beet pulp was investigated in thetemperature range of 26 - 40 °C. Models were compared with experimental results and energyof activation and deactivation were calculated.

Relation:

Biotechnologia, vol.22, 3 (1993)-.

Volume:

22

Issue:

3

Start page:

61

End page:

69

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; IChB B-18

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

1988-2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: