Język metadanych
Role of plasma membrane in ethanol tolerance of yeasts
Inny tytuł:Role of plasma membrane in ethanol tolerance of yeasts
Twórca:Grajek, Włodzimierz ; Walkowiak-Tomczak, Dorota
Wydawca:Committee on Biotechnology PAS ; Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Data wydania/powstania: Temat i słowa kluczowe: Abstrakt:Tolerance of yeast to high ethanol concentration depends on cell membrane lipid composition.High contents of unsaturated fatty acids and sterols increase the cell structure stability andviability as well as the fermentation aetivity of yeasts. The cultivation of microorganisms atelevated temperatures and high osmotic pressure increase the lipid saturation degree and asa consequence the cell sensibility to stress.Natural tolerance of yeasts to ethanol can be improved by technological means. It can bedone by supplementation of fermentation broth with a source of unsaturated lipids, and, alternatively, by medium aeration to stimulate lipid biosynthesis.
Czasopismo/Seria/cykl:Biotechnologia, vol.22, 3 (1993)-.
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Język: Język streszczenia: Zakres czasowy: Prawa:Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science
Lokalizacja oryginału:Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science
Dofinansowane ze środków: Dostęp: