RCIN and OZwRCIN projects

Object

axe (Pistyń - Ukraina) - metallographic analysis

Resource type:

Image

Name:

axe (Pistyń - Ukraina) - metallographic analysis

Type of object:

artefact

Location:

Pistyń

Ownership:

Museum of Przemyśl Land

Characteristics of the object- technique:

casting ; forging

Characteristics of the object- raw material:

Copper alloy

Characteristics of the object- weight:

1190 g

Object description:

Toporek - Pistyń pow. Kosów, Ukraina. Analiza: CL-4869

Method of analysis:

Wstępne szlifowanie odbywało się na papierach karborundowych o ziarnistości 220, 320, 400 i 600 na mokro, następnie próbki wypolerowano w zwykły sposób na filcu za pomocą tlenku glinu. Próbki trawiono odczynnikiem składającym się z: 1 cz.25% NH3 + 1 cz.3% H202. Stosowano trawienie przez pocieranie w czasie od 3 do 15 sek

Type of analysis:

metallographic analysis

Results:

W stanie nietrawionym zaobserwowano nieliczne pory po wykruszonych wtrąceniach niemetalicznych. Po wytrawieniu stwierdzono budowę komórkową i niezniszczoną całkowicie budowę dendrytyczną

Data:

1974

ID:

4869-CL/1-2

Relation:

Documentation of metallurgical analyses of the archaeological artefact made at the Central Archeometric Laboratory in Warsaw

Detailed Resource Type:

Research data

Resource Identifier:

oai:rcin.org.pl:187255

Rights:

Creative Commons Attribution BY-SA 3.0 PL license

Terms of use:

Copyright-protected material. [CC BY-SA 3.0 PL] May be used within the scope specified in Creative Commons Attribution BY-SA 3.0 PL license, full text available at: ; -

Digitizing institution:

Institute of Archaeology and Ethnology of the Polish Academy of Sciences

Original in:

Institute of Archaeology and Ethnology of the Polish Academy of Sciences

Projects co-financed by:

Operational Program Digital Poland, 2014-2020, Measure 2.3: Digital accessibility and usefulness of public sector information; funds from the European Regional Development Fund and national co-financing from the state budget.

Access:

Open

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information