Struktura obiektu
Tytuł:

Wpływ reszt kwasu N-acetyloneuraminowego na strukturę i niektóre właściwości kazeiny

Inny tytuł:

The influence of N-acetylneuraminic acid residues on the structure and some properties of casein

Twórca:

Dziuba, Jerzy ; Minkiewicz, Piotr

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Data wydania/powstania:

1992

Temat i słowa kluczowe:

biotechnologia

Abstrakt:

The influence of N-acetyIneuraminic acid content on the colloidal state, susceptibility to enzymic action and heat stability of casein have been discussed. The presence of N-acetyIneuraminic acid residuesincreases the resistance of casein to enzymic action and heating.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.18, 3 (1992)-.

Tom:

18

Zeszyt:

3

Strona pocz.:

21

Strona końc.:

29

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; IChB B-14

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: