Struktura obiektu
Tytuł:

Genetyczne determinanty metabolizmu bakterii fermentacji mlekowej

Inny tytuł:

Genetic determinants of lactic acid bacteria metabolism

Twórca:

Libudzisz, Zdzisława

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Data wydania/powstania:

1992

Temat i słowa kluczowe:

biotechnologia

Abstrakt:

This review describes genetic determinants responsible for industrially important features of lactic acidbacteria.Special attention has been paid to plasmids that direct lactose metabolisms, oroteolytic activity, citratemetabolisms, bacteriocin production and bacteriophage resistance.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.17, 2 (1992)-.

Tom:

17

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

66

Strona końc.:

79

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; IChB B-13

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: