Struktura obiektu
Tytuł:

Kwasostabilna a-amylaza Aspergillus niger-biosynteza, oczyszczanie i wstępna charakterystyka

Inny tytuł:

Acid-stable a- amylase of Aspergillus niger - biosynthesis, purification, preliminary characteristic

Twórca:

Galas, Edward ; Siwińska, Krystyna ; Bratkowska, Halina

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Data wydania/powstania:

1991

Temat i słowa kluczowe:

biotechnologia

Abstrakt:

Aspergillus niger 17.02 produces an acid-stable a-amylase (5 days, 25°C) in culture medium containing soya-bean meal, corn steep liquor, water extract from bran wheat, pectins and mineral salts. After precipitation with ethanol, the enzyme was purified by FPLC on MONO S and MONO Q columns.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.11, 1 (1991)-.

Tom:

11

Zeszyt:

1

Strona pocz.:

82

Strona końc.:

90

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; IChB B-08

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: