Struktura obiektu
Tytuł:

Food consumption, preferences and storage in the mole

Twórca:

Funmilayo, O.

Miejsce wydania:

Białowieża

Data wydania/powstania:

1979

Opis:

Moles (Talpa europaea Linnaeus, 1758) were trapped in pastures in south-east Scotland from March to August, 1969 and in January, 1970. The weight of the stomach contents of each mole was determined. Stomach contents were identified and earthworms and insect larvae were weighed separately.

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Temat i słowa kluczowe:

Scotland ; food consumption ; food preference ; stomach contents ; storage ; Talpa europaea ; konsumpcja ; wybiórczość pokarmowa ; zapasy pokarmu ; zawartość żołądka ; treść pokarmowa ; kret

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Theriologica

Tom:

24

Zeszyt:

27

Strona pocz.:

379

Strona końc.:

389

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

10.4098/AT.arch.79-34

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

eng ; streszcz. ang. ; pol.

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Biologii Ssaków Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Biologii Ssaków PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: