Struktura obiektu
Tytuł:

Composition of the food of the Spanish Wild Goat in Sierras de Cazorla and Segura, Spain

Twórca:

Martinez, T. ; Martinez, E. ; Fandos, P.

Miejsce wydania:

Białowieża

Data wydania/powstania:

1985

Opis:

After examining 105 stomach contents of Spanish Wild Goat (Capra pyrenaica Schinz, 1838) gathered at the National Reservation of Sierras de Cazorla and Segura (Southwestern Spain) during the period April 1980 - August 1981, 313 vegetal species have been identified: 177 in spring, 202 in summer, 145 in autumn, and 164 in winter. The basic food components during the 4 seasons have been Quercus ilex and Phillyrea latifolia, except in autumn, in which the most eaten species was Juniperus oxycedrus.

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Temat i słowa kluczowe:

Capra pyrenaica ; diet composition ; food composition ; Spain ; stomach contents ; Koziorożec pirenejski ; skład pokarmu ; preferencje pokarmowe ; zawartość żołądka

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Theriologica

Tom:

30

Zeszyt:

29

Strona pocz.:

461

Strona końc.:

494

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

10.4098/AT.arch.85-31

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

eng ; Streszcz. ang ; pol.

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Biologii Ssaków Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Biologii Ssaków PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: