Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: The use of fragment-identification to demonstrate short-term changes in the diet of rabbits

Miejsce wydania:

Białowieża

Opis:

Microscopical analysis of epidermal fragments in stomach contents or faeces is in a helpful tool in assessing the diet of herbivores. Two aspects can cause differences between stomach and faecal samples and should be taken into account establishing correction factors for diet composition: (1) differential digestion or retention of different plant species or plant parts; and (2) differences between meals (short-term changes in diet). In the present study faeces mean/stomach mean presence of a plant species is interpreted as a measure of digestibility and used as conversion factor for differential digestion of that species.

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Theriologica

Tom:

31

Zeszyt:

22

Strona pocz.:

293

Strona końc.:

301

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:11173 ; 10.4098/AT.arch.86-27

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

eng ; streszcz. ang. ; pol.

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Biologii Ssaków Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Biologii Ssaków PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2020-10-02

Data dodania obiektu:

2012-08-23

Liczba wyświetleń treści obiektu:

574

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/27219

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Obiekty

Podobne
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji