Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: The composition of moose milk following late parturition

Twórca:

Renecker, L. A.

Data wydania/powstania:

1987

Typ zasobu:

Tekst

Miejsce wydania:

Białowieża

Opis:

Two hand-reared moose cows conceived and gave birth to calves in captivity. Parturition in one cow occurred during mid-August with the calf dying as a result of dystocia. Both cows were hand-milked for the first week of lactacion to determine yield and % lactose, protein, fat and total solids content in milk. Although milk yields were low from these moose, milk was extremaly concentrated with respect to protein and fat content, while milk lactose remained low in comparison to that of a Holstein cow. Production of concentrated milk may be beneficial for the survival of cervids such as moos which inhabit ephemeral environments with a short growing season.

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Theriologica

Tom:

32

Zeszyt:

10

Strona pocz.:

129

Strona końc.:

133

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

PDF

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:11219 ; 10.4098/AT.arch.87-11

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

eng ; streszcz. ang.

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Biologii Ssaków Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Biologii Ssaków PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2 paź 2020

Data dodania obiektu:

23 sie 2012

Liczba pobrań / odtworzeń:

1313

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/27282

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji