Obiekt

Ta publikacja jest chroniona prawem autorskim. Dostęp do jej cyfrowej wersji jest możliwy z określonej puli adresów ip.
Ta publikacja jest chroniona prawem autorskim. Dostęp do jej cyfrowej wersji jest możliwy z określonej puli adresów ip.

Tytuł: Food caching or surplus killing in the common buzzard Buteo buteo?

Twórca:

Szulc-Olechowa, Bogumiła (1941- ) ; Pruszyński, Mikołaj

Data wydania/powstania:

2000

Typ zasobu:

Artykuł

Inny tytuł:

Acta Ornithologica, vol. 35, no. 2 ; Gromadzenie pokarmu czy nadmierne zabijanie u myszołowa?

Współtwórca:

Polska Akademia Nauk. Muzeum i Instytut Zoologii

Wydawca:

Muzeum i Instytut Zoologii PAN

Miejsce wydania:

Warszawa

Opis:

Bibliogr. s. 216 ; S. [215]-216 ; 27 cm ; Streszcz. pol. Nazwy taksonów także w jęz. łac.

Abstrakt:

In some Buzzard nests with nestlings, located in the Kampinos National Park, surplus food was found - two or more items of small rodents, mainly voles, without traces of damage, stored in nests. A part of the stored prey was in different stages of decay. Surplus prey items were more frequent in farmland nests than in forest nests.

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Ornithologica

Tom:

35

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

215

Strona końc.:

216

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:45270

Źródło:

MiIZ PAN, patrz sygn. czas. P.257, Vol. 35, No 2 ; MiIZ PAN, patrz sygn. czas. P.4568, Vol. 35, No 2 ; kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

eng ; pol

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp ograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone wyłącznie na terminalach Muzeum i Instytutu Zoologii PAN w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Muzeum i Instytut Zoologii Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Muzeum i Instytutu Zoologii PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Obiekty

Podobne

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji