Język metadanych
Agnieszka Bąbel, "Muza z warząchwią. Uwagi o literaturze i kulinariach", Warszawa 2004, IBL
Inny tytuł: Twórca: Wydawca: Miejsce wydania: Data wydania/powstania: Opis: Typ obiektu: Temat i słowa kluczowe:recenzja ; literatura polska 19 w. ; literatura użytkowa ; kulinaria ; zwyczaje
Bibliografia:
1. K. Capek, Aforyzmy, wyb. i wst. H. Janaszek-Ivanickova, Warszawa 1984, s. 103.
2. Chiny, kuchnia...tajemnice medycyny. Kuchnia a zdrowie według tradycyjnej medycyny chińskiej. Wykłady Claude’a Diolosy, tł. i opr. M. Kalmus, Kraków 1990.
3. Kuchnia indyjska. Zbiór oryginalnych przepisów kuchni starożytnej Indii wraz ze wstępem na temat wegetarianizmu i zasad gotowania prasadam, Wrocław 1987.
4. H. Vitry, M. Lemnis, W staropolskiej kuchni i przy polskim stole, Warszawa 1979.
Artykuł recenzyjny (recenzja naukowa)
Format: Identyfikator zasobu: Źródło:IBL PAN, sygn. P.I.2795 ; kliknij tutaj, żeby przejść
Język: Prawa:Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Instytut Badań Literackich Polskiej Akademii Nauk
Lokalizacja oryginału:Biblioteka Instytutu Badań Literackich Polskiej Akademii Nauk
Dofinansowane ze środków:Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego
Dostęp: