Język metadanych
Kwartalnik Historii Kultury Materialnej R. 61. Nr 1 (2013)
Twórca: Wydawca:Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk
Miejsce wydania: Data wydania/powstania: Opis: Typ obiektu: Temat i słowa kluczowe:Neolithic-early Medieval Ages -- Poland ; archeozoology ; breeding animals ; animals -- species ; fish ; hunting ; fishing ; food in Neolithic-early Middle Ages
Bibliografia:
Buko A. 2005. Archeologia Polski wczesnośredniowiecznej. Odkrycia – hipotezy – interpretacje. Warszawa.
Gręzak A. Kurach B. 1996. Konsumpcja mięsa w średniowieczu oraz w czasach nowożytnych na terenie obecnych ziem Polski w świetle danych archeozoologicznych . Archeologia Polski. 31, 139-167.
Haas J.N et al. 1998. Beech Leaves and Twings used as Winter Fodder: Examples from Historic annd Prahistoric Times. Environmental Archaeology 1.
Lis.H and Lis P. 2009. Kuchnia Słowian. O żywności, potrawach i nie tylko… Kraków.
Makowiecki D. 2003. Historia ryb i rybołówstwa w holocenie na Niżu Polskim w świetle badań archeoichtiologicznych. Poznań.
Kwartalnik Historii Kultury Materialnej
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:IAiE PAN, call no. P 329 ; IAiE PAN, call no. P 331 ; IAiE PAN, call no. P 330 ; kliknij tutaj, żeby przejść
Język: Język streszczenia: Prawa:Rights Reserved - Restricted Access
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Institute of Archaeology and Ethnology of the Polish Academy of Sciences
Lokalizacja oryginału:Library of the Institute of Archaeology and Ethnology of the Polish Academy of Sciences
Dostęp: