Obiekt

Tytuł: Przeszłość bez źródeł pisanych widziana z perspektywy archeologa

Twórca:

Sulgostowska, Zofia

Data wydania/powstania:

2018

Typ zasobu:

Artykuł

Inny tytuł:

The past without written sources from the perspective of the archaeologist ; Kwartalnik Historii Kultury Materialnej

Współtwórca:

Szymańska, Izabela. Tł.

Wydawca:

Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk

Miejsce wydania:

Warszawa

Opis:

il.; 24 cm

Bibliografia:

Maetzke Gabriella, Rysiewska Teresa, Tabaczyński Stanisław, Urbańczyk Przemysław. 1978. Problemy analizy opisowej stanowisk wielowarstwowych, „Archeologia Polski”, t. 23, s. 7-52 ; Maetzke Gabriella. 1986. Źródła archeologiczne jako odwzorowanie procesu społeczno-kulturowego, [w:] Teoria i praktyka badań archeologicznych, t. I, red. W. Hensel, G. Donato, S. Tabaczyński, Wrocław ; Całowanie. 2014. Całowanie. A Final Palaeolithic and Early Mesolithic Site on an Island in the Ancient Vistula Channel, red. R. Schild, Vetera et Nova, t. 2, Warszawa ; Przyszłość. 2012. Przyszłość społeczna. Próba konceptualizacji, red. S. Tabaczyński, M. Marciniak, D. Cyngot, A. Zalewska, Poznań

Czasopismo/Seria/cykl:

Kwartalnik Historii Kultury Materialnej

Tom:

66

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

183

Strona końc.:

187

Format:

application/octet-stream

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:70456 ; 0023-5881

Źródło:

IAiE PAN, sygn. P 329 ; IAiE PAN, sygn. P 330 ; IAiE PAN, sygn. P 331 ; kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY-SA 3.0 PL] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -

Digitalizacja:

Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Archeologii i Etnologii PAN

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji