Object structure
Title:

Nowy Młyn, powiat iłżecki

Subtitle:

Stanowiska wydmowe Nowy Młyn i Grzybowa Góra : (dokumentacja polowa i rysunki zabytków)

Creator:

Sawicki, Ludwik (1893–1972)

Description:

Materiały archiwalne należące do spuścizny po prof. Ludwiku Sawickim ; Stanowisko I a, gniazdo 1 : notatka : zawartość i charakterystyka gniazda ; Stanowisko 1 b, gniazdo 3 : notatka : zawartość i charakterystyka gniazda ; Planik sytuacyjny gniazd na stanowisku I, część zachodnia ; Wzmianka o stanowisku II oraz metryczki ; Rysunki ze stanowiska I a, gniazda 1, 2, 3. 4 ; Rysunki ze stanowiska I a, I b, III z gniazd i z całej powierzchni : rysunki wytworów krzemiennych ; Stanowisko III : metryczki ; Rysunki ze stanowiska I a : z całej powierzchni ; Rysunki ze stanowiska I a z gniazd 1, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ; Rysunki ze stanowiska I b z całej powierzchni ; Rysunki ze stanowiska I b gniazdo 3

Subject and Keywords:

stanowiska archeologiczne -- Polska ; Nowy Młyn (Wólka Domaniowska, Polska) ; Wólka Domaniowska, gm. Przytyk, pow. Radom, woj. mazowieckie (Polska)

Relation:

Spuścizna prof. Ludwika Sawickiego : teczki archiwalne

Volume:

56

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Dokument mieszany

Format:

application/pdf

Source:

A.TA/LS/56/1

Language:

pol

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska

Terms of use:

Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY 3.0 PL] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -

Digitizing institution:

Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Archeologii i Etnologii PAN

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: