Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Agrobiotechnologia i przemysł rolno-spożywczy: perspektywy i ograniczenia w świetle opinii publicznej

Twórca:

Lubiatowska-Krysiak, Eliza ; Twardowski, Tomasz

Data wydania/powstania:

2008

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Agrobiotechnology and food industry: perspectives and limitations and the public opinion

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

We try to explain the resistance of Poles (as well as Europeans) towards food biotechnology having in mind three factors: first we have to consider the influence of the media. The second factor influencing opinion of the society is trust in regulatory procedures. The last, third factor, is the role of knowledge in public perceptions. Information about potential benefits does improve consumer acceptance of genetically-modified food. Biotechnology is perceived to have substantial benefits, for example, in health care. Majority of the society is not satisfied with available information.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia - Monografie 4 (2008)

Zeszyt:

4

Strona pocz.:

3

Strona końc.:

66

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:73261

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

2008

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2020-10-02

Data dodania obiektu:

2019-06-18

Liczba wyświetleń treści obiektu:

14

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/95962

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji