Object structure
Title:

Agrobiotechnologia i przemysł rolno-spożywczy: perspektywy i ograniczenia w świetle opinii publicznej

Subtitle:

Agrobiotechnology and food industry: perspectives and limitations and the public opinion

Creator:

Lubiatowska-Krysiak, Eliza ; Twardowski, Tomasz

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Date issued/created:

2008

Subject and Keywords:

biotechnologia ; monografia

Abstract:

We try to explain the resistance of Poles (as well as Europeans) towards food biotechnology having in mind three factors: first we have to consider the influence of the media. The second factor influencing opinion of the society is trust in regulatory procedures. The last, third factor, is the role of knowledge in public perceptions. Information about potential benefits does improve consumer acceptance of genetically-modified food. Biotechnology is perceived to have substantial benefits, for example, in health care. Majority of the society is not satisfied with available information.

Relation:

Biotechnologia - Monografie 4 (2008)

Issue:

4

Start page:

3

End page:

66

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

2008

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: