Obiekt

Tytuł: Wpływ zarybienia na biocenozy jezior tatrzańskich

Twórca:

Gliwicz, Zbigniew Maciej

Data wydania/powstania:

1963

Typ zasobu:

Tekst

Wydawca:

Państwowe Wydawnictwo Naukowe

Miejsce wydania:

Kraków

Opis:

21 cm ; ilustracje ; bibliografia na stronie 35

Bibliografia:

Gąsowski M. i inni 1962. Krągłouste i ryby. Klucze do oznaczania kręgowców Polski. Cz. I. PWN.
Kukucz J. 1929. Zarys historii Krajowego Towarzystwa Rybackiego za okres 50-letni. Prz. ryb. R. 2.
Lityński A. 1913. Revision der Cladocerenfauna der Tatra-Seen. I. Teil. Daphnidae. Bull. Acad. Pol.
Minkiewicz S. 1912. Die Winterfauna dreier Tatra-Seen. L. c.
Minkiewicz S. 1917. Skorupiaki jezior tatrzańskich. Rozpr. AU, R. 1917 s. 1-61.
Olszewski P. 1948. Zimowe stosunki tlenowe większych jezior tatrzańskich. Rozpr. Wydz. Matem.-Przyr. PAU, T. 32 Nr 7.
Olszewski P. 1950. Dalsze badania limnologiczne na jeziorach tatrzańskich. Wierchy 1950/51 s. 236-237.
Paschalski J. 1951. 70-lecie zarybiania Czarnego Stawu Gąsienicowego w Tatrach. Gosp. rybna R. 3 Nr 4.
Podobiński L. 1953. Wprowadzanie do Tatr obcych gatunków zwierząt. Chrońmy Przyr. ojcz. Nr 3.
Schechtel E. 1927. Pokarm powietrzny u pstrąga Trutta fario L. Rocz-i Nauk roln. i leśn. T. 18.
Wierzejski A. 1883. Zarys fauny stawów tatrzańskich. Pam. Tow. Tatrz. T. 8 s. 95–123.
Żarnecki S. 1955. Pstrąg źródlany (Salmo fontinalis) w jeziorach tatrzańskich. Kosmos Ser. A, T. 4 Nr 5.

Czasopismo/Seria/cykl:

Chrońmy Przyrodę Ojczystą

Tom:

19 nowa seria

Zeszyt:

5

Strona pocz.:

27

Strona końc.:

35

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:80676

Źródło:

Bibl. IOP PAN, sygn. F 2, II 293/cz, II 324/cz

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY 3.0 PL] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -

Digitalizacja:

Instytut Ochrony Przyrody Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Ochrony Przyrody Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2020-12-01

Data dodania obiektu:

2019-09-18

Liczba wyświetleń treści obiektu:

25

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/99286

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji