Struktura obiektu
Tytuł:

Studies on the european hare. XXI. Winter food intake in European hare (Pallas, 1778) in experimental conditions

Twórca:

Myrcha, A.

Miejsce wydania:

Białowieża

Data wydania/powstania:

1968

Opis:

Zbadano ilość zjadanego pokarmu przez 24 L. europaeus (13 ♂♂ i 11 ♀♀). Eksperymenty przeprowadzono w lutym 1967 r. w klatkach metabolicznych. Średnia temperatura powietrza w tym okresie wynosiła -4,3˚C (-12,8˚C - +5,0˚C). Stwierdzono, że badane zające zjadały na dobę po około 0,5 kg pokarmu doświadczalnego, co stanowiło w sumie 756,5 kcal.

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Temat i słowa kluczowe:

experimental conditions ; Lepus europaeus ; winter food intake

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Theriologica

Tom:

13

Zeszyt:

28

Strona pocz.:

453

Strona końc.:

459

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

10.4098/AT.arch.68-28

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

eng

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Biologii Ssaków Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Biologii Ssaków PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: