Struktura obiektu
Tytuł:

Composition of the food of roe deer living in fields and the effects of their feeding on plant production

Twórca:

Kałuziński, J.

Miejsce wydania:

Białowieża

Data wydania/powstania:

1982

Opis:

A botanical analysis was made of food contents taken from the rumen of 125 roe deer Capreolus capreolus (Linnaeus, 1758), obtained during the hunting season in an experimental field area. The roe deer's food over the annual cycle is formed by 85 plant species, but six species of cultivated plants are of basic importance.

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Temat i słowa kluczowe:

Capreolus capreolus ; field conditions ; food composition ; food preference ; plant production ; sarna ; pokarm ; skład pokarmu ; preferencje żerowe ; preferencje pokarmowe ; produkcja roślinna

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Theriologica

Tom:

27

Zeszyt:

31

Strona pocz.:

457

Strona końc.:

470

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

10.4098/AT.arch.82-40

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

eng ; Streszcz. ang ; pol.

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Biologii Ssaków Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Biologii Ssaków PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: