Struktura obiektu
Tytuł:

Food resources for deer in Niepołomicka forest

Twórca:

Perzanowski, K. ; Pradel, A. ; Sikorski, M. D. ; Mydlarz, J.

Miejsce wydania:

Białowieża

Data wydania/powstania:

1982

Opis:

Estimates were made of food resources, in the form of browse and herb layer plants, in a mixed coniferous forest (Pino-Quercetum) and deciduous forest (Tilio-Carpinetum typicum) in Niepołomicka Forest. In the coniferous biotope species for which deer exhibit either a low degree of preference, or are totally avoided by them, in summer form over ⅔ and in winter about ½ of their whole food, whereas in the deciduous biotope this figures is 10% for both seasons of the year.

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Temat i słowa kluczowe:

Capreolus capreolus ; Cervus elaphus ; food resources ; Niepołomice Forest ; jeleniowate ; baza pokarmowa ; pokarm ; zdobywanie pokarmu

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Theriologica

Tom:

27

Zeszyt:

36

Strona pocz.:

509

Strona końc.:

519

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

10.4098/AT.arch.82-45

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

eng ; Streszcz. ang ; pol.

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Biologii Ssaków Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Biologii Ssaków PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: