Object structure
Title:

Termoflle jako źródło a-glukozydaz użytecznych w produkcji syropów glukozowych

Subtitle:

Thermophiles as a source of a-glucosidases suitable for productionof glucose syrups

Creator:

Synowiecki, Józef ; Zdziebło, Anna

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Date issued/created:

2002

Subject and Keywords:

biotechnologia

Abstract:

a-Glucosidases release terminal, 1,4- and to lesser extend, 1,6- linked a-glucose residues of disaccharides, oligosaccharides, and aryl-glucosides. Amongthese, novel thermostable enzymes from hyperthermophiles and moderatethermophiles have been investigated. The aim of this article is to demonstratedifferent sources ofthermostable a-glucosidases, as well as properties and suitability of these enzymes for production of glucose at 90-100°C, e.g., during onestep process initiated by starch liquefaction using commercial a-amylase(Termamyl®).

Relation:

Biotechnologia, vol.57, 2 (2002)-.

Volume:

57

Issue:

2

Start page:

165

End page:

174

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; IChB B-53

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

1988-2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: