Object structure
Title:

Chitozanaza z grzybów strzępkowych Absidia orchidis

Subtitle:

Chitosanase from Absidia orchidis

Creator:

Jaworska, Małgorzata M. ; Kusaoke, Hideo

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Date issued/created:

2002

Subject and Keywords:

biotechnologia

Abstract:

Absidia orchidis can be used as a source of several enzymes, amongst whichchitosanase is one of the most interesting. Chitosanase hydrolyses the links between the mers of glucosamine or between mers of glucosamine andN-acetylglucosamine in the chains of chitosan and chitin.The aim of the presented work was the preliminary investigations of thechitosanase from the fungus Absidia orchidis. This chitosanase is an intracellularenzyme with molecular weight approx. 36 000 Da. The optimal conditions for ahydrolysis of chitosan were pH 4.5 and temperature 25°C. This enzyme is stableat the optimal temperature for 24-48 hours, but after 7 days it was inactivated.

Relation:

Biotechnologia, vol.57, 2 (2002)-.

Volume:

57

Issue:

2

Start page:

200

End page:

206

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; IChB B-53

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

1988-2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: