Object structure
Title:

Otrzymywanie, właściwości i przydatność termostabilnych enzymów drobnoustrojowych

Subtitle:

Otrzymywanie, właściwości i przydatność termostabilnych enzymów drobnoustrojowych

Creator:

Synowiecki, Józef

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Date issued/created:

1998

Subject and Keywords:

biotechnologia

Abstract:

Some enzymes from extreme thermophiles and hyperthermophiles have half-lives up to 13h at temperatures above 100°C. They are suitable for starch and whey processing, oil mining,PCR technique and oligosaccharides s5mthesis. The differences in structure and function betweenthese very stable and the prevailing less stable enzyme forms are relatively small and are comparable with those differences found among enzymes of similar stability. The relationship ofboth conformational stability and enzymatic activity with protein flexibility suggests that stabilityat temperatures far above those which are optimum for the growth of microorganism is ratherunlikely.

Relation:

Biotechnologia, vol.42, 3 (1998)-.

Volume:

42

Issue:

3

Start page:

98

End page:

105

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; IChB B-38

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

1988-2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: