Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Drożdże Saccharomyces cerevisiae w nauce i biotechnologii

Twórca:

Ułaszewski, Stanisław

Data wydania/powstania:

1994

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

The yeast Saccharomyces cerevisiae in science and biotechnology

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

The baker’s yeast Saccharomyces cerevisiae is a unieellular eukaryotie organism veiy atraetivefor studies of fundamental proeesses in eellular and molecular biology. Yeast cells can be genetically engineered toward synthesizing of new and valuable proteins and possibly used toimprove old strains or to develop new strains for industral fermentation through changes inmetabolic pathways. The variety of transformation techniques associated to the available industrial technology for a large scale culture make yeast the host of choice for expression of foreignproteins. Furthermore, yeast cells can be used to study current problems of importance tohuman medicine and biology.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.24, 1 (1994)-.

Tom:

24

Zeszyt:

1

Strona pocz.:

17

Strona końc.:

31

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:149016 ; IChB B-20

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

27 lis 2020

Data dodania obiektu:

27 lis 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

455

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/ichb/publication/184361

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji