Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Wybrane zagadnienia z biotechnologii składników aromatotwórczych

Inny tytuł:

Some aspects of flavour compounds biotechnology

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

The examples of advances in flavour compounds biotechnology, particulary the biosynthesis conditions and biochemistry of the derivatives of esters, lactones, pyrazines, carbonyles, terpenes and ionones, and their influence on the food products quality has been presented.Additionally, the role of microorganisms and enzymes in the flavour compounds formation has beendescribed.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.12, 2 (1991)-.

Tom:

12

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

28

Strona końc.:

35

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:181615 ; IChB B-09

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

1 kwi 2021

Data dodania obiektu:

1 kwi 2021

Liczba pobrań / odtworzeń:

291

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/ichb/publication/215172

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji