Object structure
Title:

Charakterystyka jadalnej cyjanobakterii z rodzaju Arthrospira

Subtitle:

Characteristics of edible cyanobacteria of the genus Arthrospira

Creator:

Miklaszewska, Magdalena ; Waleron, Małgorzata ; Waleron, Krzysztof

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Date issued/created:

2008

Subject and Keywords:

biotechnologia

Abstract:

The genus Arthrospira includes filamentous cyanobacteria with multicellular cylindrical trichomes arranged in an open helix. The biomass of Arthrospira is composed of protein (50-70%), carbohydrates, lipids and minerals. It also contains carotenoids, phycocyanin and vitamins. Arthrospira species are found in tropical and semitropical regions. Arthrospira is industrially cultivated because of its high nutritional values as well as of its therapeutic properties. Commercial production of Arthrospira is carried out in open ponds and closed bioreactors. The biomass is sold by the incorrect name “Spirulina" as a result of confusion in nomenclature regarding the genus Arthrospira.

Relation:

Biotechnologia, vol.82, 3 (2008)-.

Volume:

82

Issue:

3

Start page:

103

End page:

118

Resource type:

Tekst

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; IChB B-77

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

2008

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style: