Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Wypas wielbłądów

Typ zasobu:

Obraz

Nazwa:

Wypas wielbłądów

Typ obiektu:

Obiekt etnograficzny

Lokalizacja:

somon Bajan, ajm. Centralny (Töv), Mongolia

Opis obiektu:

Trzy pasące się wielbłądy mają założone lejce u pyska,widoczna kolista tamga (prywatny znak własnościowy) na zadzie stojącego. Wszystkie mają garby w stanie sytości. Jeden jest spętany, nóg pozostałych nie widać, bo leżą ; Zdjęcie z serii: Wypas wielbłądów

Kierownik badań/ Twórca kolekcji:

Dynowski, Witold

Autor (rysunku, zdjęcia, rekordu):

Szynkiewicz, Sławoj

Data badań:

1971

Numer inwentarzowy:

Nr inw. 2632

Czasopismo/Seria/cykl:

Badania etnograficzne PAN w Mongolii ; Seria: Pasterstwo

Szczegółowy typ zasobu:

Fotografia naukowa

Format:

image/jpeg

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:82449

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY-SA 3.0 PL] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 3.0 Polska, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -

Digitalizacja:

Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Archeologii i Etnologii PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

27 paź 2022

Data dodania obiektu:

8 paź 2019

Liczba pobrań / odtworzeń:

34

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/iae/publication/107831

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
Wypas wielbłądów 27 paź 2022
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji