Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Bisoniana LXVI. Comparison of forage intake and digestibility by American bison, yak and cattle

Miejsce wydania:

Białowieża

Opis:

Feed intake, selectivity and apparent digestibility coefficients of dry matter, protein and detergent fiber fractions were determined in groups of four yearling bison, yak and cattle. Diets of contrasting quality for these comparisons were provided by native sedge meadow hay, bromefescue grass hay and alfalfa hay. Oznaczono zapotrzebowanie pokarmowe, wybiórczość i współczynniki strawności suchej masy, białka oraz skladników węglowodanowych u rocznych bizonów, jaków i bydła. Do doświadczeń wzięto po cztery zwierzęta każdego gatunku i karmiono je sianem turzycy, stokłosy kostrzewy lub lucerny, zróżnicowanym pod względem zawartości włókna (Tabela 1).

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Czasopismo/Seria/cykl:

Acta Theriologica

Tom:

22

Zeszyt:

14

Strona pocz.:

225

Strona końc.:

230

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

PDF

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:10460 ; 10.4098/AT.arch.77-17

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Język:

eng ; streszcz. ang. ; pol.

Prawa:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Zasady wykorzystania:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitalizacja:

Instytut Biologii Ssaków Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Instytutu Biologii Ssaków PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2 paź 2020

Data dodania obiektu:

16 sie 2012

Liczba pobrań / odtworzeń:

4474

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/ibs/publication/26074

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji