Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: RAPD as a tool for differentiation and identification of yeast

Inny tytuł:

RAPD as a tool for differentiation and identification of yeast

Wydawca:

Committee on Biotechnology PAS ; Institute of Bioorganic Chemistry PAS

Abstrakt:

The growing importance of yeast in food and beverages creates a necessity for a rapid and reliable method for typing of strains. As described in the present review, Randomly Amplified Polymorphic DNA method (RAPD), based on genome sequence diversity, allowed the differentiation and identification of strains belonging to Saccharomyces, Hanseniaspora, Yarrowia and other yeasts occurring in beer, wine, cheeses, sausages, dressings and fruits. The applied methodology and obtained results were compared and analysed in terms of repeatability and reproducibility. The possibility to compile the results in a database, which will serve the future identification of unknown strains, was discussed.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.71, 4 (2005)-.

Tom:

71

Zeszyt:

4

Strona pocz.:

142

Strona końc.:

155

Szczegółowy typ zasobu:

Article

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:89086 ; IChB B-67

Źródło:

Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license

Zasady wykorzystania:

Copyright-protected material. [CC BY-SA 4.0] May be used within the scope specified in Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license, full text available at:

Digitalizacja:

Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science

Lokalizacja oryginału:

Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science

Dofinansowane ze środków:

Operational Program Digital Poland, 2014-2020, Measure 2.3: Digital accessibility and usefulness of public sector information; funds from the European Regional Development Fund and national co-financing from the state budget.

Dostęp:

Open

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2 paź 2020

Data dodania obiektu:

17 gru 2019

Liczba pobrań / odtworzeń:

1187

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/ichb/publication/115833

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji