Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Właściwości i przydatność B-galaktozydazy z różnych źródeł

Twórca:

Synowiecki, Józef ; Maciuńska, Jadwiga

Data wydania/powstania:

2000

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Suitability and properties of B-galactosidases from different sources

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

The article reviews the progress of investigations of p-galactosidases from microbial sources. These enzymes show great differences in optimal conditions of lactosehydrolysis and their utilisation creates new possibilities to improve milk and milkby-products processing. Some p-galactosidases from extreme thermophiles have significant activity above 100°C. Possible applications and interrelationship of both molecular structure and thermostability of these enzymes are also discussed.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.48, 1 (2000)-.

Tom:

48

Zeszyt:

1

Strona pocz.:

117

Strona końc.:

123

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:142198 ; IChB B-44

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

12 paź 2020

Data dodania obiektu:

9 paź 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

391

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/ichb/publication/177567

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji