Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Roślinne białka charakteryzujące się słodkim smakiem oraz modyfikujące smak

Twórca:

Szwacka, Maria ; Malepszy, Stefan

Data wydania/powstania:

1998

Typ zasobu:

Text

Inny tytuł:

Roślinne białka charakteryzujące się słodkim smakiem oraz modyfikujące smak

Wydawca:

Committee on Biotechnology PAS ; Institute of Bioorganic Chemistry PAS

Abstrakt:

This work reviews the plant proteins which stimulate the sweet receptor in humans andprimates. Identification of the sweet site of thaumatin is a promising target. Thaumatin as asweetener and flavor enhancer has been used in a wide range of foods. Some of recombinantsweet proteins have been expressed in microbes below economically viable levels. Significanceof high-quality production of sweet proteins in higher plant is discussed. Thaumatin and thaumatin-related family have been characterized

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.40, 1 (1998)-.

Tom:

40

Zeszyt:

1

Strona pocz.:

65

Strona końc.:

82

Szczegółowy typ zasobu:

Article

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:144622 ; IChB B-36

Źródło:

Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license

Zasady wykorzystania:

Copyright-protected material. [CC BY-SA 4.0] May be used within the scope specified in Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license, full text available at:

Digitalizacja:

Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science

Lokalizacja oryginału:

Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science

Dofinansowane ze środków:

Operational Program Digital Poland, 2014-2020, Measure 2.3: Digital accessibility and usefulness of public sector information; funds from the European Regional Development Fund and national co-financing from the state budget.

Dostęp:

Open

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

18 lis 2020

Data dodania obiektu:

27 paź 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

694

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/ichb/publication/180051

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji