Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Lipazy grzybowe oraz ich aktywność w reakcjach hydrolizy i syntezy estrów kwasów tłuszczowych

Twórca:

Antczak, Tadeusz ; Krystynowicz, Alina ; Galas, Edward

Data wydania/powstania:

1995

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Fungus lipases and their activity in the hydrolysis reaction and in the synthesis of fatty acid esters

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

Preparations of soluble and immobilized fungus lipases showing high catalytic activity inhydrolysis of acyloglycerols in water, synthesis of esters of higher fatty aeids in hydrolysis ofacyloglycerols in water and synthesis of esters of higher fatty acids in organic solvents milieuwere obtained.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.29, 2 (1995)-.

Tom:

29

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

82

Strona końc.:

91

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:147869 ; IChB B-25

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

20 lis 2020

Data dodania obiektu:

20 lis 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

252

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/ichb/publication/183455

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Obiekty Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji