RCIN and OZwRCIN projects

Object

Title: Mikrobiologiczne przetwarzanie roślinnych tłuszczów odpadowych

Subtitle:

Microbial conversion of plant waste lipids

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstract:

Plant waste lipids after solvent refining process were used as a earbon souree for cultivationof Penicillium roqueforti 18, Penicillium sp. Z and Apiotrichum curuatum ATCC 20509.Biomass yield varied from 3.8 g d.m./l to 19.9 g d.m./l and lipids yield varied 1.0 g/1 to10.6 g/1. Lipids utilization in medium varied from 15.0% to 85.4%.Process efficiency, and percentage composition of fatty acids of intracellular lipids and greaseremaining in the medium depend first of all on medium composition, type of microorganismsused, temperature and time of eultivation.

Relation:

Biotechnologia, vol.22, 3 (1993)-.

Volume:

22

Issue:

3

Start page:

196

End page:

207

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:154173 ; IChB B-18

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

1988-2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

Object collections:

Last modified:

Dec 31, 2020

In our library since:

Dec 31, 2020

Number of object content downloads / hits:

92

All available object's versions:

https://rcin.org.pl/ichb/publication/188415

Show description in RDF format:

RDF

Show description in RDFa format:

RDFa

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information