Suitability and properties of B-galactosidases from different sources
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
The article reviews the progress of investigations of p-galactosidases from microbial sources. These enzymes show great differences in optimal conditions of lactosehydrolysis and their utilisation creates new possibilities to improve milk and milkby-products processing. Some p-galactosidases from extreme thermophiles have significant activity above 100°C. Possible applications and interrelationship of both molecular structure and thermostability of these enzymes are also discussed.
Biotechnologia, vol.48, 1 (2000)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:142198 ; IChB B-44
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Oct 12, 2020
Oct 9, 2020
395
https://rcin.org.pl/ichb/publication/177567
Edition name | Date |
---|---|
Właściwości i przydatność B-galaktozydazy z różnych źródeł | Oct 12, 2020 |
Borkowska, Bożenna
Ziółkowski, Piotr Babula- Skowrońska, Danuta Kaczmarek, Małgorzata Cieśla, Agata Sadowski, Jan
Grubiak, Katarzyna
Synowiecki, Józef
Nowak, Jacek K.
Wołosowska, Sylwia Synowiecki, Józef