1. K. Capek, Aforyzmy, wyb. i wst. H. Janaszek-Ivanickova, Warszawa 1984, s. 103.
2. Chiny, kuchnia...tajemnice medycyny. Kuchnia a zdrowie według tradycyjnej medycyny chińskiej. Wykłady Claude’a Diolosy, tł. i opr. M. Kalmus, Kraków 1990.
3. Kuchnia indyjska. Zbiór oryginalnych przepisów kuchni starożytnej Indii wraz ze wstępem na temat wegetarianizmu i zasad gotowania prasadam, Wrocław 1987.
4. H. Vitry, M. Lemnis, W staropolskiej kuchni i przy polskim stole, Warszawa 1979.
oai:rcin.org.pl:56572 ; 1507-4153
IBL PAN, call no. P.I.2795 ; kliknij tutaj, żeby przejść
Copyright-protected material. May be used within the limits of statutory user freedoms
Institute of Literary Research of the Polish Academy of Sciences
Library of the Institute of Literary Research PAS
Programme Innovative Economy, 2010-2014, Priority Axis 2. R&D infrastructure ; European Union. European Regional Development Fund
9 wrz 2022
2 paź 2015
730
https://rcin.org.pl/ibl/publication/68702
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Partyka J. - Agnieszka Bąbel, "Muza z warząchwią. Uwagi o literaturze i kulinariach", Warszawa 2004, IBL | 9 wrz 2022 |
Maciejewski, Janusz Żukowska, Maria Helena Giebułtowski, Jerzy
Bąbel, Agnieszka M.
Wróbel, Szymon
Kraushar, Aleksander (1843–1931)