Możliwości wykorzystania Aureobasidium pullulans i pullulanu w biotechnologii żywności
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Fungus Aureobasidium pullulans is the producer of numerous valuable substances (enzymes,melanins, antibiotics). Pullulan — the product of metabolism of A. pullulans strains has a greatpotential utility in food industry
Biotechnologia, vol.45, 2 (1999)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:142805 ; IChB B-41
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
18 lis 2020
13 paź 2020
1246
https://rcin.org.pl/ichb/publication/178134
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Możliwości wykorzystania Aureobasidium pullulans i pullulanu w biotechnologii żywności | 18 lis 2020 |
Borkowska, Bożenna
Ziółkowski, Piotr Babula- Skowrońska, Danuta Kaczmarek, Małgorzata Cieśla, Agata Sadowski, Jan
Nowak, Jacek K.
Dzwonek, Monika Gniewosz, Małgorzata Primik, Marek Duszkiewicz-Reinhard, Wanda