Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Żelatyna i priony - ocena zagrożeń

Twórca:

Fikus, Magdalena

Data wydania/powstania:

1998

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Żelatyna i priony - ocena zagrożeń

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

Gelatine is defined as a mixture of polypeptides obtained by partial non-enzymatic hydrolysisof collagen contained in bones and skins mainly bovines and/or pigs after the following treatments: degreasing, acid treatment, and/or alkaline treatment, washing, filtration, ion exchangeand sterilization. Gelatine is produced for consumption and industrial purposes, and it is widelyused as a component of various products.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.42, 3 (1998)-.

Tom:

42

Zeszyt:

3

Strona pocz.:

9

Strona końc.:

13

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:143886 ; IChB B-38

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

18 lis 2020

Data dodania obiektu:

22 paź 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

550

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/ichb/publication/179215

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
Żelatyna i priony - ocena zagrożeń 18 lis 2020
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji