Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Korzyści i uwarunkowania stosowania ciągłej sterylizacji termicznej podłoży

Twórca:

Iciek, Jan

Data wydania/powstania:

1990

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Advantages and Conditions of Application of the Continuous Thermal Sterilization of Media

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

In the paper, the principle of thermal sterilization was presented and advantages of the continuous method application over the batch one were emphasized. The need for choosing a heat transfer method and the possibility of its application in the thermal processing of fermentation media were analyzed. A procedure for implementing the continuous thermal sterilization of media in Polish industry was proposed.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.10, 4 (1990)-.

Tom:

10

Zeszyt:

4

Strona pocz.:

4

Strona końc.:

11

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:182888

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

23 kwi 2021

Data dodania obiektu:

13 kwi 2021

Liczba pobrań / odtworzeń:

145

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/ichb/publication/217356

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji