Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: 2S albumins - plant storage proteins and food allergens

Twórca:

Czarnecka, Justyna ; Koziołkiewicz, Maria

Data wydania/powstania:

2007

Typ zasobu:

Text

Inny tytuł:

2S albumins - plant storage proteins and food allergens

Wydawca:

Committee on Biotechnology PAS ; Institute of Bioorganic Chemistry PAS

Abstrakt:

Plant 2S albumins are known as storage proteins present in seeds of some edible plants such as soybean, sunflower, mustard and Brazil nuts. These proteins have unusual secondary structure resulting from the presence of cysteine-rich motif C-Xn-CX„-CC-Xn-CXC-X„-C-Xn-C and four disulphide bonds. Due to their structure, 2S albumins are stable to thermal processing and proteolysis. Some of the proteins have been identified as food allergens, but 2S albumins include also proteins of anti-inflammatory and antitumor activities. This review describes the properties and structures of the best characterized 2S albumins.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.77, 2 (2007)-.

Tom:

77

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

114

Strona końc.:

127

Szczegółowy typ zasobu:

Article

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:87119

Źródło:

Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license

Zasady wykorzystania:

Copyright-protected material. [CC BY-SA 4.0] May be used within the scope specified in Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license, full text available at:

Digitalizacja:

Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science

Lokalizacja oryginału:

Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science

Dofinansowane ze środków:

Operational Program Digital Poland, 2014-2020, Measure 2.3: Digital accessibility and usefulness of public sector information; funds from the European Regional Development Fund and national co-financing from the state budget.

Dostęp:

Open

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2 paź 2020

Data dodania obiektu:

6 gru 2019

Liczba pobrań / odtworzeń:

2302

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl/publication/113504

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji